PSİKOSOSYAL DESTEK EYLEM PLANI VE PSİKOSOSYAL DESTEK PROGRAMLARI YAYIMLANDI.

14.02.2023 367

Merkez üssü Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi olmak üzere; Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman illerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrasında Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı ile süreç aşamalandırılmıştır.

Eylem planında yer alan ve çocukların yaşanan olayı anlamlandırmaları ile toparlanmalarını desteklemek amacıyla hazırlanmış olan Psikolojik İlk Yardım (PİY) dokümanları, Deprem ve Kayıp-Yas konularına ilişkin psikoeğitim programları, broşür, hikâye kitapları, sunu içerikleri, Travmatik Yaşam Olayları Sonrası Ailede ve Okulda Psikolojik Sağlamlık Kitapları Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün resmi web sitesinde yayımlanmıştır.

Deprem Sonrası Okullarda Psikososyal Destek Eylem Planı ve Psikososyal Destek Programları Uygulama İçeriği ve Planı için tıklayınız.

1.      MEB Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı için tıklayınız.

2.      Psikolojik İlk Yardım Afişi için tıklayınız.

3.      Psikolojik İlk Yardım Öğretmen Sunumu için tıklayınız.

4.      Psikolojik İlk Yardım Öğretmen broşürü için tıklayınız.

5.      Psikolojik İlk Yardım Öğretmen Kitabı için tıklayınız.

6.      Psikolojik İlk Yardım Psikolojik Danışman Kitabı için tıklayınız.

7.      Psikolojik İlk Yardım Psikolojik Danışman Broşürü için tıklayınız.

Psikoeğitim Programları

1.      Okul Öncesi Psikososyal Destek Deprem Psikoeğitim Programına ulaşmak için tıklayınız.

2.      İlkokul Psikososyal Destek Deprem Psikoeğitim Programına ulaşmak için tıklayınız.

3.      Ortaokul Psikososyal Destek Deprem Psikoeğitim Programına ulaşmak için tıklayınız.

4.      Lise Psikososyal Destek Deprem Psikoeğitim Programına ulaşmak için tıklayınız.

5.      Okul Öncesi Psikososyal Destek Yas Psikoeğitim Programına ulaşmak için tıklayınız.

6.      İlkokul Psikososyal Destek Yas Psikoeğitim Programına ulaşmak için tıklayınız.

7.      Ortaokul Psikososyal Destek Yas Psikoeğitim Programına ulaşmak için tıklayınız.

8.      Lise Psikososyal Destek Yas Psikoeğitim Programına ulaşmak için tıklayınız.

Hikaye

Oyuncak Moli Sallanıyor (TÜRKÇE) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Sallanan Karınca Yuvası (TÜRKÇE) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Oyuncak Moli Sallanıyor (İNGİLİZCE) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Sallanan Karınca Yuvası (İNGİLİZCE) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Oyuncak Moli Sallanıyor (ARAPÇA) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Sallanan Karınca Yuvası (ARAPÇA) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Beneklerini Kaybeden Sarı (TÜRKÇE) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Üzgün Benekler (TÜRKÇE) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Beneklerini Kaybeden Sarı (İNGİLİZCE) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Üzgün Benekler (İNGİLİZCE) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Beneklerini Kaybeden Sarı (ARAPÇA) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Üzgün Benekler (ARAPÇA) kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Sunu

Kayıp ve Yas - Aileler ve Öğretmenler İçin Bilgilendirme Oturum Sunuları için tıklayınız.

Deprem - Aile ve Öğretmen Bilgilendirme Oturum Sunuları için tıklayınız.

Psikososyal Destek Programı

Psikososyal Destek Programı Doğal Afetler Travması Güçlendirici Etkinlikleri için tıklayınız.

Psikososyal Destek Programı Ölüm - Yas Güçlendirici Etkinlikleri için tıklayınız.

Psikososyal Destek Programı Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.

Kaynak: http://orgm.meb.gov.tr

Adres:
Tozkoparan Mahalllesi. General Fehmi Tuncalı Caddesi Ezher Sokak No 3 Güngören/İst. Tozkoparan Ortaokulu Giriş Kat